Dom > Izložba > Sadržaj
Uvesti nekoliko klasifikacija opreme za prijenos topline
Dec 26, 2016

Toplina se odnosi topline iz toplinskog toka dostavljen hladnom opreme, izmjenjivača su naširoko koristi u preradu, kemijske industrije, Lake industrije, farmaceutski proizvodi, strojevi, prerada hrane, moć, atomsku energiju industrijskog sektora nafte. Obično se u kemijskih postrojenja i oprema investicije u u Izmjenjivač 30% posto ukupnog ulaganja; u modernim rafinerije, činili sve Izmjenjivač opreme ulaganja 40%; u moru vode za desalinizaciju industrijske proizvodnje, gotovo sve od opreme sastoji se od izmjenjivača topline. Napredovanje izmjenjivača, racionalnost i pouzdanosti rada izravno utječu na kvalitetu, količinu i trošak proizvoda.

Ovisno o namjeni, izmjenjivači topline mogu se podijeliti u četiri kategorije: grijači, hladnjaci, isparivači, kondenzatori. Prema prijenos topline princip i realizacije izmjenu topline mogu se podijeliti u particije u obliku izmjenjivača, Mješoviti tip izmjenjivača topline, regenerativnog izmjenjivača (topla i hladna tekućina u doticaju), neizravne izmjenjivača topline tekućina 4. Izmjenjivač topline je izmjerene visoke toplinske iskoristivosti, manja otpornost na tekućine, snagu, strukture razumna, sigurna i pouzdana, ušteda materijala, niske cijene, proizvodnju, instalaciju, održavanje praktičnost. U naftne, kemijske proizvodnja izmjenjivača topline srednji zid aplikacijama najraširenijeg.

Ostali načini toplinske razmjene opreme u skladu s tradicionalnim, oprema prijenos topline se mogu podijeliti u tri kategorije:

1. Izmjenjivač topline

Koristeći tople i hladne tekućine izravno za razmjenu topline uz miješanje efekt ovog tipa izmjenjivača struktura je jednostavna, ali jeftino, često toranj. Mix dva dozvoljeno puni i srednje na različitim temperaturama i završio svoj proces izravne kontaktne topline. Na primjer: vodotoranj (rashladni toranj), zrak je za kosu, granulating toranj, kao što su fluidni krevet.

2. regenerativni Izmjenjivač topline

U ovakvom izmjenjivača topline, energetski prijenos kroz rešetke cigle ili pakiranje toplinu do kraja. Neka tekućina prođe, uštede na regenerator topline i napraviti hladno protok kroz, skloni topline. Zbog dva naizmjeničnih transformacije ulaznih, tako neminovno postoje neke tekućine miješanje sa svaki ostali, rezultiralo tekućina andquot; pollutionandquot;.

Regenerativni Izmjenjivač topline kompaktni, jeftin, velike vrućine prijenosa po jedinici volumena, povrsine pogodniji za prigode Izmjenjivač plin-plin. Uglavnom se koristi u preobrazbu od sirovog plina u petrokemijskoj proizvodnji i otpadne topline iz zraka. Strukturne karakteristike Rotary regenerativni izmjenjivači topline neprekidnog rada, formiranje topline je općenito koristi u Izmjenjivač topline pločica ili žica mrežaste skupština sektora unutar kabineta, brtvljenje metalnih vanjske ljuske i svaki 1 ~ 4 se kreće, sporo rotirajući kontinuirani topline.

3, rekuperatorom Izmjenjivač topline

Takozvani rekuperatorom topline izmjenjivača odnosi se na dvije različite temperature fluida u dugotrajnu zid (poznat kao površina prijenosa topline) dijeli u svim protok kroz zid topline i konvekcija topline na površini zida. Tekućina prijenos topline ne sudjeluje u mješovitim kontinuirani i stabilan prijenos napredak. Rekuperatorom Izmjenjivač topline prijenos površine koristi uglavnom dobra Toplinska vodljivost metala. U nekim prilikama zbog potreba očuvanja, također se koristi nemetalnih (kao što su grafit, Poly Vinyl) napravio. Ovo je najčešće korištena klasa industrijskih izmjenjivača. Hladne i tople tekućine odvojeni čvrstim zidom topline prijenos kroz zidne površine.